Extreme, extravagante, bijzondere grafmonumenten

Een opvallend of -noem het extreem- grafbeeld is niet ieders wens. Daar kan ik inkomen.
Maar als een geliefde niet al te braaf binnen voorgeschreven strakke lijntjes placht te leven mag een passend ontwerp voor een grafmonument gerust een heel bijzondere, opvallende, extravagante vorm krijgen.

Voor een beeldende kunstenaar is iets niet gauw te dol. Graag denk ik (out-of-the-box) mee om tot een passend en bijzonder beeldontwerp te komen in de geest van de overledene, zo authentiek bij leven. Omdat ik door jarenlange ervaring met veel verschillende materialen vertrouwd ben geraakt, probeer ik met verrassende en originele voorstellen komen die ik dan zelf kan uitvoeren.
In mijn portfolio ziet u een aantal voorbeelden hiervan.
En indien ik zelf geen weg zou weten, kan ik een beroep doen op competente collega-kunstenaars voor advies en hulp.

***

Rozenjurk met bronzen pumps ter herinnering aan een onvergetelijke moeder (begraafplaats Engweg-zuid te PuttenDit bijzondere rozenbeeld met twee bronzen pumps is gemaakt ter herinnering aan een onvergetelijke moeder. (begraafplaats Putten).

Een stapel boeken met meanderende klimop-bladeren van de Duitsche Pijp in cortenstaal in Helmond/StiphoutEen sierlijk en sereen grafbeeld voor een overleden boekhandelaar: een presentatie van open boeken met meanderende klimopbladeren van de Duitsche Pijp in cortenstaal uitgevoerd. (Helmond).

Large camera-headstone made from weathering steel - grabstein aus edelrostahl - Cortensteel on graveyard 'de Nieuwe Ooster' in Amsterdam for dutch photographer Ronald SweeringPrachtig monument voor een overleden fotograaf: Grote camera van weervast cortenstaal op begraafplaats de Nieuwe Ooster te Amsterdam. (grote foto)

 

graf: hardsteen huisjes op sokkel van cortenstaal in GennepGrafbeeld: 3 bewerkte hardsteen huisjes op hoge sokkel van cortenstaal in Gennep

 

Volledig met mozaiek bedekt graf van de wereldberoemde danser Nureyev in ParijsGraf van bijzonder creatieve en expressieve danser Nureyev in Parijs. Met duizenden vergulde mozaieksteentjes. Deze opvallende grafsteen is te vinden op de Russische begraafplaats Sainte-Genevieve-des-Bois buiten Parijs. Van ontwerper Ezio Frigerio.

 

Weathering steel headstone - grabstein aus edelrostahl. Skulptuur van weervast corten-staal is een voorbeeld van een extreem grafmonument ..Engelendans. Dit beeld van cortenstaal -weathering steel -edelrostahl is een goed voorbeeld van een grafbeeld dat sterk afwijkt van de gewone grafsteen. Het beeld bestaat uit een sierlijk lijnenspel van rond elkaar meanderende vleugels van gebogen staal op een bed van leisteen.

 

Bijzondere grafsteen van glas en groene dolomietsteen met foto van de overledene op porselein en de naam en data op een grote glasscherf, geklemd in een bankschroef. Op de natuursteen bevindt zich een afbeelding van de overledene op fotoporselein en een in relief gehakte sigaar plus borrelglaasje.Bijzonder grafbeeld met de naam en data op een forse glasscherf geklemd in grote blauwe staartbankschroef op een sokkel van groene dolomiet natuursteen. Een foto op porselein naast een relief-gehakte sigaar plus een borrelglaasje maken de grafsteen af.

 

Opvallend en symbolisch extreem grafmonument van cortenstaal,- Weathering steel headstone - grabstein aus edelrostahl met motorkap van een oldtimer, naam op een rallyplate - een brugdek met witte rijbaanmarkeringen als metafoor van levensweg en afscheid in figuratief siersmeedwerkOpvallend en symbolisch bijzonder grafmonument van cortenstaal: - een brug met witte rijbaanmarkeringen als metafoor van levensweg en afscheid in figuratief siersmeedwerk - op de licht gebogen motorkap (een kopie in weervaststaal) van een Austin Healey staat een mooie rallyplate met naam en data.

 

Een gestileerde plantmet windwijzer als graf: agave van rvs, omgeven door blokken natuursteen met naam en dataEen graf met gestileerde plant en een windwijzer - de Franse lelie in brons - aan top: De agave is van rvs en wordt omgeven door grote blokken groene natuursteen met naam en data handmatig gehakt.

 

Dit graf met 3 grote stenen boeken is liefdevol opgericht voor een lezeresDrie grote boeken van natuursteen op een graf in Noord-Brabant.

 

Wooden headstone in Holland - Grabmal aus Holz - dukdalf op begraafplaats - geen meerpaalEen dukdalf op begraafplaats als markant houten grafmonument - baken en stootblok tussen steile Bijbelse Buren

 

Inox graf - Edelstahl - met RVS bladeren van een grote plant voor een overleden bloemenkweker in BoskoopInox bladeren van een gatenplant in RVS sieren de graflocatie van een overleden kweker.

 

Een heel speciaal grafmonument van cortenstaal / weathering steel / edelroststahl, in Amsterdam - een gevelde boom met opwaaiende bladerenEen gevelde boom met opwaaiende bladeren in de wind - grafmonument van weervast cortenstaal.

 

Een extreem graf met hemelpoort voor de laatste reis,- de rijbaan-helling is uitgevoerd in rvs maar het schaalmodel van een Amerikaanse oldtimer is in aluminium gegotenDe laatste reis, uitgevoerd in rvs en het model van de Amerikaanse oldtimer is in aluminium gegoten.

 

Groot rotsblok op een graf met bronzen kruis en ster.Groot rotsblok als grafsteen met bronzen sculptuur van ster en kruisbeeld.

 

Een graf van grote gelaste letters van cortenstaal samen met een reusachtig gewalst eikenblad van 1 meter hoog - met snijlaser uitgesneden uit 10 mm cortensteel/edelroststahl/weathering-steelDe sculpturale-elementen van cortenstaal / edelroststahl / weathering steel vormen samen de naam van de overledene. Dit grafmonument is opgebouwd uit losse gelaste letters en een uitgesneden groot eikenblad.

 

Opvallend grafbeeld temidden van brave granieten standaard-monumenten op een begraafplaats nabij Rotterdam.Opvallend grafbeeld te midden van brave granieten standaard-monumenten op de begraafplaats.

***

 

 

grafmaterialen

 

natuursteensoorten.... •arduin of hardsteen.. •basalt.. •diabas.. •dolomiet.. •graniet.. •marmer.. •keien..

 

metaalsoorten.... •brons... •cortenA.. •koper.. •r.v.s... •zink...

 

andere materialen........ •beton... •glas.... •hout.... •keramiek..

 

varia.................. •letters en cijfers... •kindergraven.. •eenvoudige monumenten.. extreme monumenten... •natuur-begraafplaatsen. •De kunst van het gedenken.. •links...

 


Fleuren-Grafkunst

De uitstraling van een extreem monument komt doorgaans tot stand vanuit de wens van de nabestaanden en dient vooral als een laatste groet.

Ik maak exclusieve, individuele en originele grafmonumenten en persoonlijke gedenktekens. Ambachtelijk en zorgvuldig vervaardigd. Met garantie!

Maarten Fleuren

 

Voorbeelden en ontwerpen van opvallende monumenten

Ontwerp voor een bijzonder monument in rvsOntwerp voor een bijzonder monument in cortenstaalMozaiekgraf van danser Nureyev in Parijs (detail)

 

informatie over bijzondere en mooie grafmonumenten

 

home | voorbeelden | werkwijze | materialen | contact

 

 

wie is Maarten Fleurenhoe werk ik?kindergravengrafmonumenten van hardsteen (arduin)afbeeldingen van grafmonumenten van basaltafbeeldingen van grafmonumenten met diabas afbeeldingen van grafmonumenten van granietafbeeldingen van grafmonumenten van groene dolomietafbeeldingen van grafmonumenten met zwerfstenen en zwerfkeienafbeeldingen van grafmonumenten van keramiekafbeeldingen van grafmonumenten in betonafbeeldingen van grafmonumenten van glasafbeeldingen van grafmonumenten van houtrvsafbeeldingen van grafmonumenten van weervast- of cortenstaalafbeeldingen van grafmonumenten van brons en kopertekst zandstralen of parelstralen in steenletters en cijfers hakken in steen letters snijden in houtschrijver/dichter Cees van Raak over grafkunst als toekomstig funerair erfgoedinteressante links